Mellanrum

Sveriges grönaste plastföretag

Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord på Mälarplast. Hos oss är kundens önskemål och behov alltid i fokus – rätt kvalitet är att leverera vad kunden vill ha, när kunden vill ha det.

Service

Mälarplast är er kompletta samarbetspartner för plasttekniska lösningar. Vi tar helhetsansvar från idé, konstruktion och prototyp till verktygsframställning och fullskaleproduktion av såväl små som stora detaljer, termo- som härdplaster. Monterade, tryckta, packade och klara!

Genom vårt kunnande, breda och flexibla maskinpark med egen verktygsavdelning, leveranssäkerhet och breda nätverk av duktiga samarbetspartners tillhandahåller vi våra kunder en kostnadsoptimal och pålitlig leverans.

Flexibilitet

Flexibilitet handlar om anpassning. Att hela tiden förändras efter de behov som uppstår. Korta ledtider och snabba omställningar är därför vardagsmat. Till stöd har vi en bred maskinpark med god kapacitet. Behöver vi få fram en plastdetalj direkt så ordnar vi det.

Leveranssäkerhet

Vi vill inte skryta alltför mycket, men en dokumenterad leveranssäkerhet på drygt 99 % under många år talar väl sitt tydliga språk? Vi håller vad vi lovar!

Kvalitet

Mälarplast har utrustning för kvalificerade kontrollmätningar av såväl verktyg som plastdetaljer. Vi är certifierade enligt såväl ISO 9001:2015 som 14001:2015.

Miljö

På Mälarplast arbetar vi ständigt med förbättringar inom miljöområdet, och vi är drivande för ökad användning av återvunnen och biobaserad plast. Vi arbetar också aktivt tillsammans med våra kunder för att skapa nya system med cirkulära flöden av plastprodukter som möjliggör återanvändning av plast om och om igen.

Vår koncern

Wallent är moderbolag i en familjeägd företagsgrupp under stark tillväxt med säte i Eskilstuna. Utöver Mälarplast ingår även PolymerDon, Roltex/ August Lundh och Hejargatan Fastigheter samt mindre poster i ett antal delägda intressebolag.

Mälarplast AB
Plastlegotillverkaren med den flexibla produktionen. 
malarplast.se

Roltex Nordic AB
Tidigare August Lundh AB med en historia som sträcker sig över 100 år tillbaka och idag en komplett leverantör av miljövänliga kvalitetsprodukter i plast för storkök och catering. 
roltex.com

Roltex NV
Specialisten på brickor med produktion i Belgien och försäljningsnätverk globalt. 
roltex.com

Mellanrum