Mälarplast AB

Mälarplast är plastlegotillverkaren med den flexibla produktionen. Vi arbetar snabbt och anpassar vår leverans till kundens behov och önskemål – allt från att ”bara” leverera en plastdetalj till kompletta, färdigpackade systemlösningar. Med korta ledtider och en leveranssäkerhet på närmare 100% är vi ledande i vår bransch.

Vi är dessutom en av få underleverantörer som bearbetar både termo- och härdplaster genom såväl formsprutning som formpressning. Vi har en komplett egen konstruktions- och formverktygsavdelning. Det ger oss en unik förmåga att lösa kundernas behov. Genom en gedigen kunskap inom företaget, en bred maskinpark och ett stort nätverk av samarbetspartners hittar vi bästa lösningen för varje produkt.

Mälarplast nöjda kunder finns både bland stora globala företag som ABB, Bombardier, SAS och Volvo till mindre ensamföretagare och innovatörer.

På Mälarplast arbetar vi ständigt med förbättringar inom miljöområdet. Därför är vi sedan många år tillbaka certifierade enligt ISO 14001:2015. Läs mer om vårt miljö- och hållbarhetsarbete här!

Mälarplast erhåller genombrottsorder från Coop

2018-06-30
Godisburk Coop

Mälarplast fick i september 2017 tillsammans med Valley Nordic kontrakt på nya godisdispensers till samtliga Coops butiker i Sverige. I avtalet ingick design- och produktutveckling, materialval, verktygsproduktion samt tillverkning av kompletta burkar i två storlekar.

”Mälarplast kunde erbjuda ett innovativt materialval i form av den glasklara, bisfenolfria bioplasten Ecozen
PET-G samt en skräddarsydd burk efter kundens önskemål på väldigt kort projekttid”, säger Jari Dujsel på samarbetsföretaget Valley Nordic.

Projektet inleddes i september 2017 och i mitten av mars 2018 hade totalt över 80 000 burkar levererats i enlighet med den pressade tidsplanen.

”Detta är en genombrottsorder för oss i en ny produktnisch”, säger Mälarplasts VD Peter Wall. ”Vi fick också möjlighet att verkligen testa vår organisation med ett så pressat tidsschema. Förutom produktutveckling och verktygstillverkning på rekordtid gick vi upp i dygnet-runtskift med en dubblerad produktion mot normalt under ett kvartal för att kunna möta Coops leveransplan. Detta utan att tumma på leveranserna mot övriga kunder.”

Mälarplast har 25 formsprutor för termoplast med låstryck från 25 – 775 ton. Det innebär att vi kan tillverka allt från små detaljer till större färdiga produkter med vikter på upp till 4 kg. Våra större maskiner är alla försedda med 3-axliga portalrobotar.

Läs mer om hur vi arbetar med Termoplast
Mälarplast har fyra formpressar för bearbetning av härdplast med låstryck från 100 till 300 ton. Vi bearbetar huvudsakligen SMC (sheet moulded compound) till produkter med extra höga krav på hållfasthet, temperatur- och kemikalietålighet. Även pressning av BMC, bakelit och melamin förekommer i mindre omfattning.

Läs mer om vår produktion här
Efterbearbetning plast
Vi hjälper gärna till med montering, packning och logistik. Utrustning för ultraljudssvetsning och värmebehandling samt inplastning av produkter finns i huset.

Läs mer om hur vi efterbearbetar
Vi kommer gärna in tidigt i produktutvecklingen för att bidra med vår kompetens inom plastmaterial och design. Här kan man spara mycket pengar och tid genom att tidigt ta hänsyn till plastens möjligheter och begränsningar.

Läs här om hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer