August Lundh och Roltex går samman

Mälarplastkoncernen växer i och med förvärvet av aktiemajoriteten i belgiska tillverkaren av serveringsbrickor Roltex. Bolaget bildar nu en underkoncern tillsammans med August Lundh.
Mälarplastkoncernen växer då systerföretaget August Lundh slår ihop verksamheten med belgiska Roltex, en marknadsledande tillverkare av serveringsbrickor. August Lundh är den svenska leverantören av hållbara plastprodukter, där merparten av utbudet tillverkas av Mälarplast. Tillsammans erbjuder den nya gruppen ett brett utbud av storköksprodukter såsom glas, tallrikar, kannor, bestick och serveringsbrickor. Högkvalitativa, hållbara produkter för flergångsbruk, tillverkade i Europa och med en hög kundservicenivå.

Ägaren till August Lundh, Peter Wall, blir nu även storägare i Roltex. Peter blir nu styrelseordförande i båda bolagen. Han har en stark vision om verksamheten samt en bred kunskap inom produktion från sitt företag Mälarplast, Sveriges grönaste plastföretag. Roltex tidigare vd och ägare, Karl Huylebroeck, kommer att ta det lite lugnare. Han kommer att fortsätta att investera sin tid i FoU och affärsutveckling som ambassadör för företaget.

”Produktionen kommer att stanna kvar i Sverige och Belgien. Vi vill hålla vårt löfte att endast leverera högkvalitativa produkter som är tillverkade i Europa. Som ett enat företag står vi för hållbarhet och vi kommer att fortsätta att investera tid i att utveckla mer miljövänliga produkter och material.”, säger Karl Huylebroeck i en kommentar.

Maarten Munhoz från Torshälla tillträder som ny VD för den nybildade gruppen. Maarten har bland annat en bakgrund från Hästens Sängar. Han kommer att få stöd av Daniëlle Ansoms, Roltex tidigare VD, som kommer att fokusera på ökad tillväxt i sin nya roll som affärsutvecklingschef.

"Genom att slå samman båda företagen skapar vi ett starkare bolag med ett bredare erbjudande av köksutrustning", säger Peter Wall och avslutar: "Tillsammans blir vi marknadsledande i Europa”.
Peter Wall
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer