Vår historia

Vår historia

Mälarplast har sitt ursprung i Aktiebolaget Pollobak i Eskilstuna som bildades i början av 1970-talet. Några av våra kunder har varit med större delen av resan från nystartat plastföretag.
1986 förvärvades inkråmet av Bengt Wall i det nystartade bolaget AB Mälarplast. Ett kompletterande förvärv gjordes ett par år senare av Täljeplast AB, vars verksamhet snabbt assimilerades i Mälarplast.

År 2001 köpte Mälarplast den lilla kastrulltillverkaren August Lundhs Metallfabrik AB. Samma år påbörjades ett aktivt styrelsearbete då Peter Wall valdes in tillsammans med entreprenören Anders Wahlström som blev bolagets ordförande. Några år senare genomfördes en generationsväxling då Peter Wall tog över som VD och efterhand även som ensam ägare då Mälarplast och August Lundh införlivades i Wallentgruppen.

2008 förvärvades MALKO och kastrullfabriken började stöpas om till August Lundh, en komplett leverantör av serveringsutrustning. Två år senare fick Mälarplast kontrakt med SAS avseende tillverkning och försäljning av deras travel cateringsortiment. I samband med detta gick den sista kastrullproduktionen i graven och August Lundh fokuserades helt på plastartiklar.

Sveriges grönaste plastföretag

Hållbarhet och miljö har haft stort fokus i såväl Mälarplast som August Lundh sedan innan millennieskiftet.

Arbetet har tagit oss till en ledande position för en omställning mot grönare plast. Vi titulerar oss därför numera Sveriges grönaste plastföretag.

east Mer om Mälarplast hållbarhetsarbete hittar ni här
Karriär | Mälarplast AB

Karriär

Hos Mälarplast är du dagligen en del av ett aktivt miljöarbete och innovativa lösningar. Vi erbjuder en mångkulturell och inkluderande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter och stor utvecklingspotential.

east Läs mer
Om oss | Mälarplast AB

Om Mälarplast

Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord på Mälarplast. Hos oss är kundens önskemål och behov alltid i fokus – rätt kvalitet är att leverera vad kunden vill ha, när kunden vill ha det.

east Läs mer

Läs mer

 • Sponsringar och samarbeten

  Vi brinner för staden vi lever och verkar i, därför är det naturligt för oss vi samarbetar med organisationer i vårt närområde.  east Läs mer
 • Advisory board | Mälarplast AB

  Advisory board

  Läs känna vår advisory board.

  east Läs mer
 • Hållbarhet - Mälarplast AB

  Hållbarhet

  Mälarplast hållbarhetsarbete är en del av vår affärsstrategi – att vara Sveriges grönaste plastföretag. Vi arbetar ständigt med miljöförbättringar för att bidra till en minskad klimatpåverkan och ett mer hållbart samhälle.

  east Läs mer
 • Affärsområden

  Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.

  east Läs mer
 • Hållbarhetsrapport | Mälarplast AB

  Hållbarhetsrapport

  Hållbarhetsrapporten redogör för hur Mälarplast arbetar för ett klimatneutralt samhälle med utgångspunkt ur de globala målen för hållbar utveckling och Sveriges miljökvalitetsmål.


  east Läs mer
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer