Vår historia

Vår historia

Mälarplast har sitt ursprung i Aktiebolaget Pollobak i Eskilstuna som bildades i början av 1970-talet. Några av våra kunder har varit med större delen av resan från nystartat plastföretag.
1972 Pollobak, senare Mälarplast, bildas i Eskilstuna.

1986 1986 förvärvas inkråmet av Pollobak av Bengt Wall i det nystartade bolaget AB Mälarplast.

1988Täljeplast förvärvas och assimileras snabbt i verksamheten.
2001År 2001 köpte Mälarplast den lilla kastrulltillverkaren August Lundhs Metallfabrik AB. Samma år påbörjades ett aktivt styrelsearbete då Peter Wall valdes in tillsammans med entreprenören Anders Wahlström som blev bolagets ordförande.

2004 Bengt Wall lämnar över VD-positionen till Peter Wall och Mälarplast. August Lundh införlivas i Wallentgruppen.

2005 Mälarplast köper Weta-Plasts formsprutningsavdelning. Samma år förvärvas även inkråmet av H. Gelles Plast.
2007 Malko förvärvas och företagsgruppen blir en ledande leverantör av plastserviser inom offentlig sektor i Sverige.

2009 Tillverkas den sista av över 500 000 visselpannor och sedan dess har företaget fokuserat helhjärtat på att förse Sveriges storkök med högkvalitativa plastserviser.
2010 Mälarplast tecknar avtal med SAS avseende tillverkning av kabinserveringsutrustning, bland annat den världsberömda ergonomiprisbelönta ergonomiska serveringskannan.

2014 PolymerDon förvärvas och företagsgruppen omfattar nu 22 anställda och en omsättning på 40 miljoner kronor.

2017 Mälarplast erhåller genombrottsorder från Coop för produktion av godisdispensers i bioplast. Samma år inleder Eskilstuna Kommun och den lokala plastindustrin försök med återbruk av plast.
2018 Eskilstunastatyetten går till Peter Wall för insatser inom näringslivet.
Made by Eskilstuna bildas.

2019 Mälarplast och Peter Wall finalister i Årets Innovatör i Eskilstuna för arbetet med Green Loop System.

2022 Mälarplast firar 50 årsjubileum.

Sveriges grönaste plastföretag

Hållbarhet och miljö har haft stort fokus i såväl Mälarplast som August Lundh sedan innan millennieskiftet.

Arbetet har tagit oss till en ledande position för en omställning mot grönare plast. Vi titulerar oss därför numera Sveriges grönaste plastföretag.

east Mer om Mälarplast hållbarhetsarbete hittar ni här

50 år i plastbranschen

Ta en titt i vår jubileumstidning för att ta del av hela vår historia och viktiga milstolpar i vår resa mot att bli Sveriges grönaste plastföretag.

Karriär | Mälarplast AB

Karriär

Hos Mälarplast är du dagligen en del av ett aktivt miljöarbete och innovativa lösningar. Vi erbjuder en mångkulturell och inkluderande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter och stor utvecklingspotential.

east Läs mer
Om oss | Mälarplast AB

Om Mälarplast

Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord på Mälarplast. Hos oss är kundens önskemål och behov alltid i fokus – rätt kvalitet är att leverera vad kunden vill ha, när kunden vill ha det.

east Läs mer

Läs mer

 • Sponsringar och samarbeten

  Vi brinner för staden vi lever och verkar i, därför är det naturligt för oss vi samarbetar med organisationer i vårt närområde.  east Läs mer
 • Advisory board | Mälarplast AB

  Advisory board

  Läs känna vår advisory board.

  east Läs mer
 • Hållbarhet - Mälarplast AB

  Hållbarhet

  Mälarplast hållbarhetsarbete är en del av vår affärsstrategi – att vara Sveriges grönaste plastföretag. Vi arbetar ständigt med miljöförbättringar för att bidra till en minskad klimatpåverkan och ett mer hållbart samhälle.

  east Läs mer
 • Affärsområden

  Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.

  east Läs mer
 • Hållbarhetsrapport | Mälarplast AB

  Hållbarhetsrapport

  Hållbarhetsrapporten redogör för hur Mälarplast arbetar för ett klimatneutralt samhälle med utgångspunkt ur de globala målen för hållbar utveckling och Sveriges miljökvalitetsmål.


  east Läs mer
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer