Formsprutning av termoplaster - Mälarplast AB
Formsprutning av
termoplaster

Formsprutning av termoplaster

Mälarplast har 25 formsprutor för termoplast med låstryck från 25 – 775 ton. Det innebär att vi kan tillverka allt från små plastdetaljer till större färdiga plasttekniska produkter med vikter på runt 4 kg. Våra större maskiner är alla försedda med 3-axliga portalrobotar.
Vi bearbetar de flesta termoplaster – allt ifrån volymplaster som PE och PP till specialplaster som PPS, elastomerer och bioplaster. Tonvikten ligger dock på tekniska plaster som PC (polykarbonat), PET-G, ABS, POM (acetal) och PA (polyamid).

I många projekt använder vi återvunnen plast, så kallat regenerat, och vi driver också på utvecklingen mot ökad andel bioplast. Vi bearbetar bioplast motsvarande drygt 30% av vår totala volym, en andel som också kommer att öka framgent.

Våra tjänster

Mälarplast är specialiserade på serieproduktion för åtminstone 1000 bitar och uppåt, för mindre serier hänvisar vi oftast till specialiserade prototyptillverkare.

Kontakta oss gärna så hjälper vi er vidare.

Läs mer

 • Affärsområden

  Vi bistår med legotjänster till företag inom vitt skilda branscher, från stora globala företag som ABB, Hitachi och SAS, till mindre ensamföretagare och innovatörer.

  east Läs mer
 • Vår gröna produktion - Mälarplast AB

  Flexibel legoproduktion

  Eftersom Mälarplast både formsprutar termoplaster och formpressar härdplaster har vi en stor mångsidighet och flexibilitet, som förstärks av den breda maskinparken.


  east Läs mer
 • Plaster vi bearbetar

  Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.

  east Läs mer
 • Cirkulära lösningar

  Regenererad och biobaserad plast har en viktig roll att spela i omställningen mot ett hållbart samhälle, liksom cirkulära flöden av återvunnen plast.


  east Läs mer
 • Hållbarhet - Mälarplast AB

  Hållbarhet

  Mälarplast hållbarhetsarbete är en del av vår affärsstrategi – att vara Sveriges grönaste plastföretag. Vi arbetar ständigt med miljöförbättringar för att bidra till en minskad klimatpåverkan och ett mer hållbart samhälle.

  east Läs mer
 • Om Mälarplast

  Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord på Mälarplast. Hos oss är kundens önskemål och behov alltid i fokus – rätt kvalitet är att leverera vad kunden vill ha, när kunden vill ha det.


  east Läs mer
 • Karriär - Mälarplast AB

  Karriär

  Hos Mälarplast är du dagligen en del av ett aktivt miljöarbete och innovativa lösningar. Vi erbjuder en mångkulturell och inkluderande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter och stor utvecklingspotential.

  east Läs mer
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer