Plaster vi bearbetar

Plaster vi bearbetar

Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.
Gemensamt för alla plaster är att de består av särskilda molekyler, så kallade polymerer. Polymerer byggs upp av småmolekyler, monomener. Till de vanligaste monomener hör eten och propen, som traditionellt kommer från fossila källor. Plast kan även tillverkas av biobaserade råvaror som majs, sockerrör och cellulosa.

På Mälarplast arbetar vi gärna med regenerat (återvunnen plast) och biobaserade plaster. Vi har också goda erfarenheter av plaster avsedda för kontakt med livsmedel. Med vår gedigna kunskap och miljö- och kvalitetscertifierade produktion har vi kunskapen som krävs för att uppnå även de mest krävande miljömålen.

Läs mer om de olika plasterna vi bearbetar i tabellen nedan.

Konsten att välja rätt material

Tack vare vår kompetens inom miljö- och hållbarhetsområdet kan vi hjälpa er till rätt produkt, i rätt material, som inte bara är grönare men också säkrare och mer hållbar.

Att hjälpa företag att skapa produkter för en mer hållbar värld är vad vi gör bäst.

east Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

Termoplaster

Material
Användningsområde
Prisbild
Miljöegenskaper
PS
Förpackningar m.m.
ABS
Köksmaskiner m.m.
SAN
Hushållsartiklar m.m.
ASA
Kåpor m.m.
PMMA
Armaturer m.m.
PE
Hushållsartiklar m.m.
PP
Flaskor m.m.
POM
Kugghjul m.m.
PA
Kabelisolering m.m.
PET
Hushållsprodukter m.m.
PBT
Hushållsprodukter m.m.
PC
Skyddshjälmar m.m.
PSU
Medicinsk utrustning m.m.
PPS
Biltillbehör m.m.
TPE
Packningar m.m.
PLA
Mobilskal m.m.
PEEK
Motordetaljer m.m.
-

Läs mer

 • Vår gröna produktion - Mälarplast AB

  Flexibel legoproduktion

  Eftersom Mälarplast både formsprutar termoplaster och formpressar härdplaster har vi en stor mångsidighet och flexibilitet, som förstärks av den breda maskinparken.


  east Läs mer
 • Affärsområden

  Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.

  east Läs mer
 • Cirkulära lösningar

  Regenererad och biobaserad plast har en viktig roll att spela i omställningen mot ett hållbart samhälle, liksom cirkulära flöden av återvunnen plast.


  east Läs mer
 • Hållbarhet - Mälarplast AB

  Hållbarhet

  Mälarplast hållbarhetsarbete är en del av vår affärsstrategi – att vara Sveriges grönaste plastföretag. Vi arbetar ständigt med miljöförbättringar för att bidra till en minskad klimatpåverkan och ett mer hållbart samhälle.

  east Läs mer
 • Klimatkalkylator - Mälarplast AB

  Klimatkalkylator

  Med vår klimatkalkylator kan ni jämföra C02-avtryck för plastdetalj tillverkad i Sverige jämfört med en genomsnittlig tillverkare i Kina, samt jämföra virgin råvara mot återvunnet material.


  east Till kalkylatorn
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer