Klimatkalkylator

Klimatkalkylator

Med vår klimatkalkylator kan ni jämföra C02-avtryck för plastdetalj tillverkad i Sverige jämfört med en genomsnittlig tillverkare i Kina, samt jämföra oljebaserad ny råvara med återvunnet material.

Uppskattning av C02-avtryck görs med följande antaganden:
Elproduktion, svensk elmix 13g C02/kWh. Om vi antar att Mälarplasts maskinpark och en kinesisk motsvarighet drar ungefär samma elförbrukning per ton bearbetad plast så innebär det ungefär 4 kWh/kg plast (Mälarplast förbrukar 1200 MWh och processar 300 ton). Det skulle då innebära att Mälarplast ger upphov till 4 kWh x 13 g = 52 g C02 per kg plast. För kinesisk produktion blir det i snitt 2,8 kg.

Generellt mått ger att produktionen av plastråvaran ger upphov till 2 kg C02 per kg plast .Sedan ger 1 kg plast (PP/PE) 2 kg C02 vid förbränning.

Vill du veta mera om klimatavtryck?

Kontakta oss om ni har frågor som rör en specifik produkt eller detalj så kan vi hjälpa er att ta fram en C02-kalkyl för just er produkt.

east Kontakta Mälarplast
Totalt utsläpp av CO2 från material och bearbetning
Material
Vikt plastdetalj
gram
Antal detaljer
styck
Total materialmängd
kg
 
Mälarplast, Sverige
Fabrik Kina
 
Plastdetalj av virgin råvara
 
 
kg CO2
Plastdetalj av återvunnen råvara
 
 
kg CO2

Läs mer

 • Plaster vi bearbetar

  Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.

  east Läs mer
 • Cirkulära lösningar

  Regenererad och biobaserad plast har en viktig roll att spela i omställningen mot ett hållbart samhälle, liksom cirkulära flöden av återvunnen plast.


  east Läs mer
 • Hållbarhet - Mälarplast AB

  Hållbarhet

  Mälarplast hållbarhetsarbete är en del av vår affärsstrategi – att vara Sveriges grönaste plastföretag. Vi arbetar ständigt med miljöförbättringar för att bidra till en minskad klimatpåverkan och ett mer hållbart samhälle.

  east Läs mer
 • Vår historia - Mälarplast AB

  Vår historia

  Mälarplast har sitt ursprung i Aktiebolaget Pollobak i Eskilstuna som bildades i början av 1970-talet. Några av våra kunder har varit med större delen av resan från nystartat plastföretag.


  east Läs mer
 • Om Mälarplast

  Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord på Mälarplast. Hos oss är kundens önskemål och behov alltid i fokus – rätt kvalitet är att leverera vad kunden vill ha, när kunden vill ha det.


  east Läs mer
 • Hållbarhetsrapport | Mälarplast AB

  Hållbarhetsrapport

  Hållbarhetsrapporten redogör för hur Mälarplast arbetar för ett klimatneutralt samhälle med utgångspunkt ur de globala målen för hållbar utveckling och Sveriges miljökvalitetsmål.


  east Läs mer
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer