Eskilstuna bäst i världen på återvinning

Återigen har Eskilstuna utmärkt sig internationellt för stadens arbete inom miljö och klimat. Den internationella miljötidningen Waste Advantage magazine har rankat världens 15 grönaste städer och Sverige finns representerade med såväl Eskilstuna som Stockholm.
Waste Advantage magazines motivering lyder:

”Kollektivtrafik med biobränsle och kraftverk med låga koldioxidutsläpp ger Eskilstuna denna titel, men stadens 100% cirkulära köpcentrum, Retuna, där alla varor doneras av medborgare och säljs vidare, är där det skapas cirkulär ekonomi på riktigt.”

- Det är glädjande att Eskilstunas ambitiösa arbete inom miljö och klimat har resulterat i att Eskilstuna är med på listan över världens grönaste städer. Vi kommer att fortsätta vårt arbete och behöver ta många steg samtidigt, något annat finns inte tid för. I Eskilstuna arbetas nu ett klimatprogram fram, för och med aktörer från offentlig sektor, näringsliv, idéburen sektor och akademi. Det är avgörande för resultatet att vi samarbetar för att nå klimatmålen, säger Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör, Eskilstuna kommun.

Waste Advantage magaine omnämnde Eskilstuna senast 2019 då man uppmärksammade kommunens innovativa återvinningssystem.

Eskilstuna bäst i världen på återvinning
Utsikt över Vancouver som rankades som världens mest gröna stad
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer