Semesterstängt 2020

Veckorna 30-32 stänger Mälarplast för semester. Veckorna närmast före och efter går vi på reducerad bemanning i produktionen.

Vi önskar alla en riktigt skön sommar!

Åtgärder 2020-03-12 med anledning av Corona-viruset

Besökare och frakte

Besökare är välkomna under förutsättning att de inte har sjukdomssymptom som feber, hosta och/eller snuva eller kommer från eller under de senaste två veckorna vistats i områden med utbredd Coronasmitta. Undvik nära kontakt som handslag om möjligt.

Transporter och gods lämnas och hämtas som vanligt. Undvik nära kontakt med chaufförer. Gods från länder med förhöjd risk för smitta ska lämnas i karantän på lagret i minst 48 timmar innan öppning och vidare hantering.


Personal

Vi uppmanar samtliga våra medarbetare att följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten, vara noga med sin handhygien och stanna hemma om man känner sig sjuk (feber, hosta och/eller snuva), det gäller oavsett om man varit i ett riskområde eller ej.

Sjukanmälan skall göras som tidigare till vår sjuk-och friskanmälningstjänst samt genom direktkontakt med närmsta chef.

Karensdagen är slopad tills vidare. Dettas innebär att de som är sjuka får ersättning från första sjukdagen.

Vi avstår närmaste tiden från deltagande i större sammankomster utanför företaget. Våra internmöten rullar dock på som vanligt och det är också helt OK att äta lunch och fika tillsammans även fortsättningsvis.

Resor, både internationella och nationella, är enbart tillåtna vid affärskritiska behov. Detta gäller för samtliga medarbetare hos oss på Mälarplast inklusive August Lundh. Resor till någon av riskområdena, listade av UD, är ej tillåtna. Om möjligt skall WebEx eller andra digitala möteskanaler användas istället. Våra resande säljare, Alberto och Allan, kommer i möjligaste mån att arbeta hemifrån och ej på kontoret.

Alla beslut kan komma att uppdateras beroende på utvecklingen

Eskilstuna 2020-03-12
MÄLARPLAST
Peter Wall
Verkställande direktör

FrostPharma och Mälarplast lanserar nytt sortiment av doserings

FrostPharma och Mälarplast lanserar nytt sortiment av doseringshjälpmedel i återvinningsbar bioplast som uppfyller de nya EU direktiven samt bidrar till att minska CO2-avtryck.


FrostPharma och Mälarplast lanserar nu svensktillverkade doseringshjälpmedel i miljövänlig bioplast. Samtliga produkter som lanseras är livsmedelsgodkända, CE-märkta samt återvinningsbara. Byte från befintligt sortiment ligger i linje med de nya EU direktiven vilka innebär minskad användning av icke miljöanpassade engångsartiklar samt minskning av CO2-avtryck.

Produkter:
• Doskopp Bioplast, 5–30 ml
• Doskil Bioplast, 2–10 ml
• Dosspruta Bioplast, 1–5 ml med anpassad flaskadapter
• Dosspruta Bioplast, 1–5 ml med universal flaskadapter
• Dosspruta Bioplast, 1 ml
• Urinbägare Bioplast med lock, 25 mlBioplast produkter från FrostPharma och Mälarplast:
• Tillverkade av 100% återvinningsbar bioplast
• Svenskproducerade för att kunna säkerställa kvalité
• Anpassat efter nya EU-reglerna från 2018
• Tillverkas i Eskilstuna av Mälarplast AB vilket ger lägre CO2-avtryck gällande produktion och transport än motsvarande produkter från Kina-import
• Produkterna levereras i en miljövänlig kartong utan onödiga plastpåsar och emballage.

”Varje år delas miljontals doseringshjälpmedel ut via apotek. Genom att byta ut befintligt sortiment till doseringshjälpmedel i återvinningsbar bioplast i miljökartonger, lokalt producerade i Sverige kan apoteken bidra till att uppfylla de nya EU-direktiven. Dessa innebär minskad användning av icke miljöanpassade engångsartiklar samt minskning avCO2-avtryck. Genom att tillhandahålla den typ av produkter hoppas vi kunna hjälpa apoteken att komma ett steg närmare sina miljömål och det märks på det stora intresset från olika apoteksaktörer.” säger Henrik Alfredsson på FrostPharma


FrostPharma AB, med säte i Danderyd, Sverige, är specialiserat på introduktion, distribution och marknadsföring av läkemedel i Norden. FrostPharma är ett specialistläkemedelsföretag med fokus på att erbjuda läkemedelsalternativ för barn och vuxna med speciella behov.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer