MÄLARPLAST OCH MADE BY ESKILSTUNA PÅ ELMIA SUBCONTRACTOR

Mälarplast, Sveriges grönaste plastföretag, kommer i år att ställa ut på Elmia Subcontractor den 12 – 15 november i en samlingsmonter tillsammans med de andra företagen i samarbetsnätverket Made by Eskilstuna.

Made by Eskilstuna är en problemlösande och leveranssäker företagsgrupp, som genom enkelhet och helhetsansvar skapar kompletta, kvalitativa helhetslösningar för krävande industrikunder. Förutom Mälarplast ingår elektronikspecialisten Eskilstuna Elektronikpartner, metallbearbetarna CH Industry och Södergrens Metallindustri, samt teknikkonsulterna Sigma i samarbetet.

Välkommen Elmia Subcontractor hall B, monter 08 : 68!

Ny formspruta på plats

Under september 2019 installerades ytterligare en ny formspruta Engel Victory 860 med 160 tons låstryck komplett med robotcell.

Den nya enheten tillför ytterligare kapacitet i mellansegmentet och har med modernare teknik också bättre precision och lägre energiförbrukning.

Skapa hållbar plast

Utan att tumma på kvalitet eller kostnad
Ekoaspekten är den nya trenden. Oavsett om trenden är en effekt av den vetenskapliga debatten eller ej, så är konsumenters intresse för miljövänliga företag och produkter ofrånkomlig. Samtidigt så är kunskapen om plast och miljöpåverkan idag relativt begränsad.

Därför har Mälarplast – Sveriges Grönaste Plastföretag, tagit fram en informationsfolder som ingående beskriver förhållandena mellan bioplast och hållbarhet, och hur ni som företag kan möta era hållbarhetsmål genom att välja rätt bioplast och bioplastpartner.Klicka på bilden ovan för att ladda ner ett gratis exemplar!Kundcase - August Lundh ABI närmare 100 år har August Lundh levererat hushållsprodukter för krävande miljöer. August Lundhs Metallmanufaktur AB registrerades år 1921, och i fabriken i Eskilstuna tillverkades visselpannor, kastruller och stekpannor. Sedan år 2001 ingår August Lundh AB i en företagsgrupp tillsammans med Mälarplast och PolymerDon.

Mälarplast visar vägen

Med hjälp av systerbolaget Mälarplast har August Lundh utvecklas till en framstående branschledare. Mälarplasts produktutvecklingsavdelning förser August Lundh med kundunika produkter, och tack vare företagets plasttekniska kompetens kan August Lundh erbjuda marknaden plastserviser som håller, år efter år, och som bidrar till en minskad miljöpåverkan i och med bättre, mer miljövänliga material.

www.augustlundh.se

Nordisk Bioplastförening

2019-03-08

Nordisk Bioplastförenings målsättning är att vara en nordisk plattform och representant för företag i Norden med bioplastverksamhet. Föreningen ska främja och förenkla marknads- och teknologiutveckling för materialgruppen.

Verksamheten ska täcka alla delar av livscykeln för bioplaster, från vaggan till graven. Målsättningen är också att via effektivt lobbyarbete informera politiker och myndigheter om materialens möjligheter och förtjänster samt att hjälpa dem att skapa ramverk för bioplasternas framsteg på marknaden. Att aktivt arbeta för fungerande, och effektiva ramverk är en av huvuduppgifterna för föreningen.

I målsättning ligger också att bygga kontakter med media och informera medias representanter om bioplasterna samt att jobba för att media publicerar information om materialgruppen på ett riktigt och positivt sätt.

Nordisk Bioplastförening har en etablerad kontakt med European Bioplastics med säte i Berlin och är medlem i BON, Bioplastics Organisations Network Europe med flera årliga möten där erfarenheter utbyts och problem diskuteras. Nordisk Bioplastförening är en av Europas största bioplastföreningar.

Mälarplast AB är sedan mars 2019 medlem av Nordisk Bioplastförening.

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer