Stort engagemang på Mälarplasts hållbarhetsdag

2018-10-10
Mälarplast, Sveriges grönaste plastföretag, samlade den 3 oktober ett 40-tal besökande på en informationsdag på tema miljö- och hållbarhet. Deltagarna bjöds på ett varierande program med föredrag av Eva Svensson Myrin från Miljö- och Avfallsbyrån, Leif Nilsson från SPIF, Johan Hoff från Stora Enso, Peter Eriksson från Biesterfeld, Bert Beuchel från SK Chemicals samt Jeremiah Dutton och Elin Jacobsson från Trifilon.

Utöver information om olika gröna plastmaterial, från glasklar Ecozen med biomassinnehåll till biokompositer baserad på hampa, sörmländskt lin eller träfiber, bjöds en inblick i plastens möjligheter och roll i en recirkulär ekonomi.

Sammanfattningen från dagen var att plast är ett fantastiskt material som med bra design och i rätt användning har en väldigt viktig roll att spela i omställningen mot ett hållbart samhälle.

Materialdag Mälarplast 2018

Mälarplast dubblar stödet till UF

2018-09-25
Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement.

Sedan 1980 har UF utbildat gymnasieelever och grundskoleelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Nu har Mälarplast dubblat sitt stöd till UF Södermanland.

Mälarplasts material och teknikdag – tema hållbarhet

2018-09-03
Mälarplast håller en informationsdag den 3 oktober med fokus på miljöfrågor och med fördjupning mot bioplaster.

Vi bjuder på en dag fylld med intressanta föreläsningar, trevligt umgänge och nyttiga tips.
Årets material- och teknikdag fokuserar på möjligheter och fördelar med bioplaster – vi gästas av bland andra Trifilon, Stora Enso och Biesterfeld. Vi kommer också att få höra om hur svensk plastindustri arbetar med hållbarhet samt ett initiativ till recirkulation av plasttallrikar i ett slutet kretslopp – ett samarbetsprojekt mellan Mälarplast och Eskilstuna Kommun.
Inbjudan till Material- och Teknikdag Mälarplast 2018

Mer information och inbjudan till dagen hittar du här. Frågor skickas till materialdag@malarplast.se

Mälarplast investerar i ny solcellsanläggning

2018-08-15
Solceller Mälarplast via Ecokraft

Ecokraft har installerat en solcellsanläggning på Mälarplasts produktionsanläggning på Hejargatan i Vilsta som i full drift kommer att generera ca 130 MWh elenergi årligen.

”Nu kommer en betydande del av vår totala energiförbrukning att vara egenproducerad”, säger Mälarplasts VD Peter Wall. ”Satsningen på solceller är en viktig del av vårt miljö- och hållbarhetsarbete.”

Investeringen uppgår till ca 1,7 MSEK och bolaget har även beviljats ett stöd på 30% från Länsstyrelsen.


Ny formspruta på plats

2018-08-01


Mälarplast, Sveriges grönaste plastföretag, fortsätter att investera i uppgraderad produktionskapacitet.

Under augusti 2018 installerades en ny formspruta Engel Victory 860 med 160 tons låstryck komplett med robotcell.

Den nya enheten tillför ytterligare kapacitet i mellansegmentet och har med modernare teknik också bättre precision och lägre energiförbrukning.

Mälarplast erhåller genombrottsorder från Coop

2018-06-30
Godisburk Coop

Mälarplast fick i september 2017 tillsammans med Valley Nordic kontrakt på nya godisdispensers till samtliga Coops butiker i Sverige. I avtalet ingick design- och produktutveckling, materialval, verktygsproduktion samt tillverkning av kompletta burkar i två storlekar.

”Mälarplast kunde erbjuda ett innovativt materialval i form av den glasklara, bisfenolfria bioplasten Ecozen
PET-G samt en skräddarsydd burk efter kundens önskemål på väldigt kort projekttid”, säger Jari Dujsel på samarbetsföretaget Valley Nordic.

Projektet inleddes i september 2017 och i mitten av mars 2018 hade totalt över 80 000 burkar levererats i enlighet med den pressade tidsplanen.

”Detta är en genombrottsorder för oss i en ny produktnisch”, säger Mälarplasts VD Peter Wall. ”Vi fick också möjlighet att verkligen testa vår organisation med ett så pressat tidsschema. Förutom produktutveckling och verktygstillverkning på rekordtid gick vi upp i dygnet-runtskift med en dubblerad produktion mot normalt under ett kvartal för att kunna möta Coops leveransplan. Detta utan att tumma på leveranserna mot övriga kunder.”

Företagsfilm - Made By Eskilstuna

2018-06-27
Made By Eskilstuna är en problemlösande och leveranssäker företagsgrupp, som genom enkelhet och hållbart helhetsansvar skapar kompletta, kvalitativa helhetskösningar för krävande industrikunder.

Se när våra företagsrepresentanter berättar mer om vårt utbud och våra tjänster.
www.madebyeskilstuna.se

Mälarplast tilldelas högsta kreditbetyg Trippel AAA!

2018-05-09
Mälarplast har tilldelats AB Soliditets högsta kreditbetyg, trippel A eller AAA-rating. Detta innebär att vi hör till de 3 % av Sveriges företag som uppnår de höga kraven för trippel A-rating i Soliditets ratingsystem.

Vår höga kreditvärdighet är en trygghet för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Vi är mycket stolta över att återigen erhålla AAA-rating säger Peter Wall, VD Mälarplast AB.

Mälarplast har under en längre tid varit finansiellt starka nog för en AAA-rating men eftersom nuvarande juridiska person först 2018 funnits i tio år har uppdateringen fått vänta.

Det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få är AAA. Bland annat krävs att företaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.


Trippel AAA Högsta kreditvärdighet


Eskilsstatyetten 2018 till Peter Wall

2018-03-21


Mälarplasts och August Lundhs VD Peter Wall har tilldelats Eskilsstatyetten 2018 i kategorin Näringsliv med följande motivering:

”Gång på gång visar Peter att tillverkning och produktion i Eskilstuna är framgångsrikt. En av många välkända produkter från Peters Mälarplast är till exempel den termos vi får kaffet serverat ur när vi flyger med SAS eller något annat av det 40-tal flygbolag de levererar till. Han har också ett stort engagemang för hållbar utveckling, vilket t ex resulterat i ett projekt för försök med återbruk av plast. Som företagare är Peter också en betydelsefull aktör i många för Eskilstunas utveckling viktiga nätverk.”

Den första Eskilsgalan ägde rum 1988 och den allra första statyetten, nr 1, tilldelades skridskoåkaren Tomas Gustafsson, som genom framgångsrika idrottsprestationer, inte minst i de olympiska spelen 1984, varit en god ambassadör för Eskilstuna.

Skulpturen, Eskilsstatyetten, är utförd i brons och formgiven av konstnärinnan Marita Nordin. Den magnifika och tunga statyetten av S:t Eskil, är ca 40 cm hög och gjuts varje år sedan den första galan av Herman Bergmans Konstgjuteri i Enskede. Varje statyett är unik och numrerad.

Syftet med galan är att under festliga former lyfta fram goda exempel och bra förebilder. När den första galan hölls var det för att genom att lyfta fram goda exempel och ingjuta framtidstro, inspirera och uppmuntra i en tid som präglades av lågkonjunktur och ekonomiska kriser. Något som det alltid finns anledning att göra, även om galan idag hålls med helt andra förtecken.

De gångna årens ambassadörer är personer med rötter eller verksamhet i Eskilstuna, men som inom sina verksamhetsområden blivit kända långt, långt utanför Sveriges gränser. Bland övriga statyettmottagare finns också många namnkunniga, men även personer vars insatser utförts mer anonymt och helt utan egennytta. Gemensamt för dem alla är att de varit goda förebilder inom sina respektive områden.

Övriga statyettmottagare, som den 22 mars 2018 uppmärksammades på årets galakväll, var Eskilstuna Smederna (ambassadör), Sören & Åke Eriksson (föreningsliv), Ulf Rehnholm (kultur), Mikaela Jonasson (omsorg) och Eva Karlsson (allmänt).

Läs mer på www.eskilsgalan.se.

Temadag Made by Eskilstuna

2018-02-28
Made by Eskilstuna är en problemlösande och leveranssäker företagsgrupp, som genom enkelhet och helhetsansvar skapar kompletta, kvalitativa helhetslösningar för krävande industrikunder.

Vi bjuder in er att delta i vår temadag torsdagen den 22 mars där ni bland annat kommer att få ta del av spännande företagspitchar, paneldiskussioner och framför allt, ni får möjlighet att träffa företagen bakom företagsgruppen.

Anmälan: https://simplesignup.se/event/127626

Inbjudan till temadag Made by Eskilstuna


X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer