Material och teknikdag 2017 Mälarplast

Mälarplasts Material- och teknikdag 2017

2017-10-24
Den 19 oktober bjöd Mälarplast in till en material- och teknikdag med tema plastkonstruktion och härdplaster. Ett tjugotal deltagare fick fördjupa sig i hur man ska designa plastdetaljer ur ett produktionsperspektiv.

Thomas Lorenz och Peter Ooms från Lorenz Kunststofftechnik i Tyskland, producenter av SMC/BMC/CIC, föreläste om dessa härdplaster – allt från användningsområden till konstruktionstips avhandlades. Deltagarna fick även en visning av Mälarplasts produktionsanläggning samt en förhandstitt på samarbetsprojektet Made By Eskilstuna.

Vi tackar våra föreläsare och deltagare för en lyckad dag och hoppas kunna hälsa er och fler av våra kunder och samarbetspartners välkomna på nästa teknikdag 2018!


Material- och teknikdag

2017-08-29

Mälarplast håller i en informationsdag om möjligheterna med härdplast!


Den 19/10 går vår årliga material- och teknikdag av stapeln.
Vi bjuder på en dag fylld med intressanta föreläsningar, trevligt umgänge och nyttiga tips.

Årets material- och teknikdag fokuserar på möjligheter och fördelar med härdplasterna SMC och BMC där vi gästas av Thomas Lorenz, VD och ägare, samt Peter Ooms, marknadschef, från Lorenz Kunststofftechnik GmbH i Tyskland.

Vi kommer även att få tips och råd hur man ska konstruera plastdetaljer i såväl termo- som härdplaster samt ges en introduktion till satsningen "Made by Eskilstuna".

Mer information om dagen hittar du här, frågor skickas till materialdag@malarplast.se


Glad sommar önskar vi på Mälarplast!

Semesterstängt

2017-07-14
Veckorna 29-31 stänger Mälarplast för semester. Veckorna närmast före och efter går vi på reducerad bemanning i produktionen.

Vid akuta ärenden – ring 070- 752 82 00. Vi önskar alla en riktigt skön sommar!Ny Verktygsavdelningschef - Jonas Ekberg

Ny chef för verktygsavdelningen

2017-06-07
Den 1 juni tillträdde Jonas Ekberg tjänsten som chef för verktygsavdelningen och kvalitet/miljöledning på Mälarplast. Jonas har många års erfarenhet inom produktion och verktygsmakeri.

Under senare år har han bland annat arbetat som produktionstekniker och inköpschef. Senast kommer Jonas från Deva Mecaneyes där han under drygt tre år arbetat som konsult och projektledare.


Hållbarhetsprojekt

2017-05-01
Eskilstuna kommun och den lokala plastindustrin inleder nu ett försök med återbruk av plast där ReTuna återbruksgalleria är navet. Försöket ingår som en del av ett projekt som delvis finansieras av Vinnova och som handlar om att på sikt hitta nya affärsmodeller baserade på cirkulär ekonomi.

Eskilstuna är en av landets bästa miljökommuner och driver miljöarbetet längre än de allra flesta städer. Här finns också en stark tradition av tillverkningsindustri. Kommunen har nu beviljats 356 000 kronor i projektstöd från Vinnova för att tillsammans med lokala företag undersöka möjligheter för återbruk av plastprodukter.

Projektet har undersökt vilka plastprodukter i Eskilstuna som lämpar sig för återbruk enligt modellen cirkulär ekonomi. En intressant möjlighet är tallrikar som tillverkas av Mälarplast och som används i skolrestauranger. Istället för att plasttallrikarna förbränns skulle de kunna gå tillbaka till Mälarplast genom ett pantsystem. Projektet ska också kartlägga vilka plastavfall som samlas in via återvinningscentralerna och sammanställa kunskap om biobaserad plast.


Ny kylanläggning

Ny energieffektiv kylanläggning

2017-04-30
Mälarplast har under våren installerat en modern, energibesparande anläggning för processkyla. Energiförbrukningen beräknas sjunka med närmare 50% jämfört med den tidigare anläggningen, berättar bolagets VD Peter Wall. Det slutna kylsystemet möjliggör också en återanvändning av spillvärmen för uppvärmning av produktionslokalerna.

Tidigare bedrevs formsprutningen på två olika platser, där man i PolymerDons del nyttjade kranvatten för processkylning. I och med att den verksamheten flyttats ihop till Mälarplast och kopplats in på en sluten kylkrets har bolagets vattenförbrukning reducerats med drygt 90%.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer