Företagsfilm - Made By Eskilstuna

2018-06-27
Made By Eskilstuna är en problemlösande och leveranssäker företagsgrupp, som genom enkelhet och hållbart helhetsansvar skapar kompletta, kvalitativa helhetskösningar för krävande industrikunder.

Se när våra företagsrepresentanter berättar mer om vårt utbud och våra tjänster.
www.madebyeskilstuna.se

Mälarplast tilldelas högsta kreditbetyg Trippel AAA!

2018-05-09
Mälarplast har tilldelats AB Soliditets högsta kreditbetyg, trippel A eller AAA-rating. Detta innebär att vi hör till de 3 % av Sveriges företag som uppnår de höga kraven för trippel A-rating i Soliditets ratingsystem.

Vår höga kreditvärdighet är en trygghet för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Vi är mycket stolta över att återigen erhålla AAA-rating säger Peter Wall, VD Mälarplast AB.

Mälarplast har under en längre tid varit finansiellt starka nog för en AAA-rating men eftersom nuvarande juridiska person först 2018 funnits i tio år har uppdateringen fått vänta.

Det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få är AAA. Bland annat krävs att företaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.


Trippel AAA Högsta kreditvärdighet


Eskilsstatyetten 2018 till Peter Wall

2018-03-21


Mälarplasts och August Lundhs VD Peter Wall har tilldelats Eskilsstatyetten 2018 i kategorin Näringsliv med följande motivering:

”Gång på gång visar Peter att tillverkning och produktion i Eskilstuna är framgångsrikt. En av många välkända produkter från Peters Mälarplast är till exempel den termos vi får kaffet serverat ur när vi flyger med SAS eller något annat av det 40-tal flygbolag de levererar till. Han har också ett stort engagemang för hållbar utveckling, vilket t ex resulterat i ett projekt för försök med återbruk av plast. Som företagare är Peter också en betydelsefull aktör i många för Eskilstunas utveckling viktiga nätverk.”

Den första Eskilsgalan ägde rum 1988 och den allra första statyetten, nr 1, tilldelades skridskoåkaren Tomas Gustafsson, som genom framgångsrika idrottsprestationer, inte minst i de olympiska spelen 1984, varit en god ambassadör för Eskilstuna.

Skulpturen, Eskilsstatyetten, är utförd i brons och formgiven av konstnärinnan Marita Nordin. Den magnifika och tunga statyetten av S:t Eskil, är ca 40 cm hög och gjuts varje år sedan den första galan av Herman Bergmans Konstgjuteri i Enskede. Varje statyett är unik och numrerad.

Syftet med galan är att under festliga former lyfta fram goda exempel och bra förebilder. När den första galan hölls var det för att genom att lyfta fram goda exempel och ingjuta framtidstro, inspirera och uppmuntra i en tid som präglades av lågkonjunktur och ekonomiska kriser. Något som det alltid finns anledning att göra, även om galan idag hålls med helt andra förtecken.

De gångna årens ambassadörer är personer med rötter eller verksamhet i Eskilstuna, men som inom sina verksamhetsområden blivit kända långt, långt utanför Sveriges gränser. Bland övriga statyettmottagare finns också många namnkunniga, men även personer vars insatser utförts mer anonymt och helt utan egennytta. Gemensamt för dem alla är att de varit goda förebilder inom sina respektive områden.

Övriga statyettmottagare, som den 22 mars 2018 uppmärksammades på årets galakväll, var Eskilstuna Smederna (ambassadör), Sören & Åke Eriksson (föreningsliv), Ulf Rehnholm (kultur), Mikaela Jonasson (omsorg) och Eva Karlsson (allmänt).

Läs mer på www.eskilsgalan.se.

Temadag Made by Eskilstuna

2018-02-28
Made by Eskilstuna är en problemlösande och leveranssäker företagsgrupp, som genom enkelhet och helhetsansvar skapar kompletta, kvalitativa helhetslösningar för krävande industrikunder.

Vi bjuder in er att delta i vår temadag torsdagen den 22 mars där ni bland annat kommer att få ta del av spännande företagspitchar, paneldiskussioner och framför allt, ni får möjlighet att träffa företagen bakom företagsgruppen.

Anmälan: https://simplesignup.se/event/127626

Inbjudan till temadag Made by Eskilstuna


X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer