Traditionellt gravyrhantverk med modern teknik

Svenska Medalj är Skandinaviens största producent av medaljer och kundanpassade metallprodukter. Företaget är främst kända för sin produktion av ädla medaljer så som Nobelpriset, Illis Quorum och H.M. Konungens Medalj, för att nämna några. De har även gjort sig kända för att leverera kundunika profilprodukter i metall till stora internationella aktörer och förstås även mindre aktörer som efterfrågar svensk kvalitet. Svenska Medalj har även en stor avdelning specialiserad på gravyr och digitaltryck.
Digitaltryckstekniken har visat sig särskilt väl lämpad för att trycka på olika typer av plastprodukter med plana ytor, bland annat A Good Companys mobilskal som produceras av Mälarplast. Svenska Medaljs upplägg har många fördelar gentemot traditionella tekniker då de erbjuder korta starttider och låga startkostnader vilket innebär att de kan producera små serier med god ekonomi. Detta ger större möjligheter till olika designval och en kollektion i ständig förändring, jämfört mot andra tekniker med höga ställkostnader.

Samarbetet med Mälarplast ger många fördelar enligt Olle Qvarnström, VD Svenska Medalj.

”Genom vårt samarbete löser vi stora logistiska utmaningar tack vare att våra företag är baserade lokalt i Eskilstuna. Det leder till väldigt korta ledtider, stor flexibilitet och möjligheter till fler nära samarbeten.”

Svenska Medalj är även en stor producent av namnskyltar till Nordens ledande restauranger och butikskedjor. Inom kort kommer Mälarplast i samverkan med Svenska Medalj att lansera en ny världsunik produkt producerad med samma teknik och material som de biologiskt nedbrytbara mobilskalen.

Digitaltryck av miljövänliga mobilskal
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer