Färdplan för hållbar plastanvändning

Färdplan för hållbar plastanvändning

Naturvårdsverket har i samverkan med flera svenska aktörer tagit fram en gemensam färdplan för en hållbar plastanvändning. Färdplanen har till syfte att minska klimatpåverkan och skapa förutsättningar för att nå Sveriges långsiktiga klimatmål till år 2045.
Färdplanen har tagits fram inom den nationella plastsamordningen som Naturvårdsverket ansvarar där Mälarplast VD Peter Wall var en del av referensgruppen. Färdplanen är tänkt att inspirera och uppmana till handling för hur vi med gemensamma insatser kan bidra till en hållbar plastanvändning genom bland annat resurseffektivitet, återanvändning och cirkulär ekonomi.

Naturvårdsverkets färdplan för en hållbar plastanvändning kan läsas i sin helhet här.

Seminarium om färdplan för hållbar plastanvändning

Den 18 juni anordnar Naturvårdsverket ett inspirerande seminarium där de berättar mer om färdplanens målbild och de omställningar som krävs för att uppnå en hållbar plastanvändning. Mer information och anmälan till seminariet hittar du här.

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer