Mälarplast erhåller genombrottsorder från Coop

2018-06-30
Godisburk Coop

Mälarplast fick i september 2017 tillsammans med Valley Nordic kontrakt på nya godisdispensers till samtliga Coops butiker i Sverige. I avtalet ingick design- och produktutveckling, materialval, verktygsproduktion samt tillverkning av kompletta burkar i två storlekar.

”Mälarplast kunde erbjuda ett innovativt materialval i form av den glasklara, bisfenolfria bioplasten Ecozen
PET-G samt en skräddarsydd burk efter kundens önskemål på väldigt kort projekttid”, säger Jari Dujsel på samarbetsföretaget Valley Nordic.

Projektet inleddes i september 2017 och i mitten av mars 2018 hade totalt över 80 000 burkar levererats i enlighet med den pressade tidsplanen.

”Detta är en genombrottsorder för oss i en ny produktnisch”, säger Mälarplasts VD Peter Wall. ”Vi fick också möjlighet att verkligen testa vår organisation med ett så pressat tidsschema. Förutom produktutveckling och verktygstillverkning på rekordtid gick vi upp i dygnet-runtskift med en dubblerad produktion mot normalt under ett kvartal för att kunna möta Coops leveransplan. Detta utan att tumma på leveranserna mot övriga kunder.”

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer