Flyg och tåg

Sedan ett antal år tillverkar och levererar Mälarplast en betydande del av flygbolaget SAS serveringsprodukter. Bland produkterna märks den så kallade SAS-kannan som utöver SAS även används på över 30-talet andra flygbolag runt om i världen. Mälarplasts systerföretag August Lundh är återförsäljare av SAS sortiment av under varumärket Travel Catering by August Lundh.

Våra plastdetaljer återfinns också inom tågsektorn, bland annat i olika säkerhetssystem för järnväg.

Flygande designklassiker

Den droppfria serveringskannan är en av ergonomidesignens mest välkända produkter och designades ursprungligen för flygbolaget SAS av Maria Benktzon och Sven-Eric Juhlin.

Den mångfaldigt prisbelönta designklassikern tillverkas sedan mitten av 2010-talet exklusivt av Mälarplast.

Serveringskannan har sålts i över 500 000 exemplar och används av flygbolag världen över.
Våra affärsområden | Mälarplast AB

Affärsområden

Mälarplast är en av få underleverantörer som bearbetar både termo- och härdplaster genom såväl formsprutning som formpressning och med en komplett konstruktionsavdelning ger det oss en unik förmåga att lösa våra kunders behov. Vi bistår med legotjänster till företag inom vitt skilda branscher.

east Läs mer om våra olika affärsområden
Vår gröna produktion | Mälarplast AB

Våra tjänster

Mälarplast är en komplett leverantör av miljö- och plasttekniska lösningar. Vi arbetar snabbt och effektivt för att ta fram rätt produkt i rätt material, från prototyp till färdigpackad detalj.


east Läs mer om vårt erbjudande

Läs mer

 • Plaster vi bearbetar

  Plast är ett mångsidigt och flexibelt material som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, från bilindustrin till sjukvården, hushållsprodukter till byggkomponenter.

  east Läs mer
 • Klimatkalkylator - Mälarplast AB

  Klimatkalkylator

  Med vår klimatkalkylator kan ni jämföra C02-avtryck för plastdetalj tillverkad i Sverige jämfört med en genomsnittlig tillverkare i Kina, samt jämföra virgin råvara mot återvunnet material.


  east Till kalkylatorn
 • Om Mälarplast

  Kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet är ledord på Mälarplast. Hos oss är kundens önskemål och behov alltid i fokus – rätt kvalitet är att leverera vad kunden vill ha, när kunden vill ha det.


  east Läs mer
 • Hållbarhet - Mälarplast AB

  Hållbarhet

  Mälarplast hållbarhetsarbete är en del av vår affärsstrategi – att vara Sveriges grönaste plastföretag. Vi arbetar ständigt med miljöförbättringar för att bidra till en minskad klimatpåverkan och ett mer hållbart samhälle.

  east Läs mer
 • Karriär - Mälarplast AB

  Karriär

  Hos Mälarplast är du dagligen en del av ett aktivt miljöarbete och innovativa lösningar. Vi erbjuder en mångkulturell och inkluderande arbetsplats med varierade arbetsuppgifter och stor utvecklingspotential.

  east Läs mer
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer