Mälarplast söker en CFO/ Business Controller

Mälarplast söker en CFO/ Business Controller - en högerhand till vår VD.
Vi söker en person som vill vara delaktig i vår framtida tillväxt. I rollen som CFO/Business Controller är du övergripande ansvarig för bolagets ekonomi. Du följer upp företagets finansieringar, likviditetsflöden, valutahantering och nyckeltalsuppföljning. Du är företagets kontakt till banker, försäkringsbolag, revisorer och juridiska rådgivare.

Du arbetar löpande med budgetering, prognosprocesser och inköpsstyrning. Du ansvarar över årsvisa tjänster såsom bokslut och årsredovisning. Att upprätta prognoser är en del av din vardag precis som budgetuppföljning och lönsamhetsuppföljning.

Med vår organiska tillväxt samt förvärvet av ett belgiskt bolag, innebär det att vi får högre krav på oss, t.ex. koncernredovisning. Vår VD arbetar aktivt med våra kunder och externa kontakter, du som CFO/Business Controller har fokus på vår interna utveckling och potential.

Din profil
Vi ser gärna att du har arbetat i liknande roll, gärna med erfarenhet från tillverkande bolag. Du kan också ha arbetat inom revision- och redovisningsbranschen, med kunder inom tillverkning. I den roll krävs relevant akademisk utbildning inom ekonomi eller relevant erfarenhet.

Du har en analytisk förmåga, du gillar kalkyleringar, uppföljningar och du har ett resultatfokus. Denna roll ingår i ledningsgruppen där vi löpande gör uppföljningar och tar strategiska beslut om framtiden. Det är meriterande om du tidigare har infört processer eller har vana att agera projektledare som sätter upp tydliga ekonomiska mål och tidsplaner.

Du har ytterligare en person som arbetar inom ekonomi på bolaget, som du har personalansvar för. I frånvaron av VD, träder du in som operativ platschef.

Vi erbjuder en roll där du själv kan påverka företagets utveckling. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss, vi vill att du är en i laget och stöttar upp verksamheten. I verksamheten arbetar vi i MPS-systemet Monitor. Det är meriterande om du arbetat i Monitor eller annat MPS-system.

Läs mer och sök på: bestbemanning.nu

Senast den 31 augusti vill vi ha din ansökan!
Peter Wall
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer