Mälarplast och Tjeders i samarbete

Tjeders AB, ett bolag med anor från 1942 med utveckling av egna produkter och lösningar för ett tryggare samhälle, har tecknat ett samarbetsavtal med Mälarplast som produktionspartner av formsprutade detaljer som tidigare tillverkades in-house.
Mälarplast har även övertagit Tjeders maskinpark bestående av två formsprutor (en 170 tons helelektrisk Negri Bossi och en 50 tons Arburg) komplett med robotceller och kringutrustning.

”Vi är stolta över att Tjeders valt Mälarplast som partner för framtiden. De nya maskinerna ökar också vår kapacitet framöver då de bara körts i ett skift.”, säger Mälarplasts VD Peter Wall.

Tjeders VD Marie Svensson kommenterar att ”samarbetet med Mälarplast tillför ökad plastkompetens och ger oss ökad flexibilitet i produktionen, vilket leder till bättre möjligheter att fortsätta utveckla marknadsledande produkter där plastdetaljerna utgör en viktig del. Vi kommer även fortsättningsvis äga vår design och våra formverktyg och ser det som mycket positivt att stärka kompetensen kring produktionen av plastdetaljerna.”
Mälarplast investerar i en helelektrisk Engel 100 ton med robotcell

Samtidigt som de två maskinerna från Tjeders installerades anlände även en ny Engel. Maskinen ersätter en mindre, enklar 50-tonsmaskin och ger Mälarplast en bättre kapacitet i det mellanstora maskinsegmentet. Investeringen medför även minskad energiförbrukning samt en maskin som är snabbare, exaktare och tystare.
Mälarplast och Tjeders i samarbete
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer