Miljövänliga VA-lösningar från Kombi Ringen

Kundcase: Miljövänliga VA-lösningar från Kombi Ringen

Kombi Ringen har under 50 års tid levererat Mark- och VA produkter till kommuner och anläggningsföretag i Sverige och Skandinavien. Kombi Ringen utmanar traditionellt viktmässigt tunga produkter med högkvalitativa och återvinningsbara plastprodukter för en bättre arbetsmiljö och för en minskad risk för belastnings- och klämskador.
Kombi Ringen tillverkar produkter främst i Sverige av återvunna plastmaterial med stora miljövinster och låga CO2-utsläpp som följd. Ett exempel är deras insatsvattenlås för betongindustrin som tillverkas av Mälarplast.

Insatsvattenlåset producerades tidigare av virgin högdensitetspolyeten, HDPE, ett material som de flesta termoplaster är återvinningsbart. Tillsammans med Mälarplast tittade man på olika möjligheter för att göra produkten ännu mer hållbar och man beslutade att övergå till 100% återvunnen HDPE. Materialskiftet innebär att Kombi Ringen gör en koldioxidbesparing på 23,4 ton – varje år. En minskning motsvarande 98,7%.

Den stora miljöbesparingen beror på flera faktorer. Mälarplast energisnåla produktion och korta transportsträckor i kombination med materialvalet har stor inverkan på produkternas klimatpåverkan. Hade insatsvattenlåset exempelvis tillverkats av återvunnen HDPE i Kina hade produkten orsakat utsläpp på mer än 1,6 ton CO2, jämfört med de 304 kg CO2 som Mälarplast produktion ger upphov till.

Kombi Ringens produkter finns att köpa hos landets ledande VA/VVS grossister. Läs mer om Kombi Ringen på deras hemsida: www.kombiringen.se

X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer