Mälarplast AB

Mälarplast är plastlegotillverkaren med den flexibla produktionen. Vi arbetar snabbt och anpassar vår leverans till kundens behov och önskemål – allt från att ”bara” leverera en plastdetalj till kompletta, färdigpackade systemlösningar. Med korta ledtider och en leveranssäkerhet på närmare 100% är vi ledande i vår bransch.

Vi är dessutom en av få underleverantörer som bearbetar både termo- och härdplaster genom såväl formsprutning som formpressning. Vi har en komplett egen konstruktions- och formverktygsavdelning. Det ger oss en unik förmåga att lösa kundernas behov. Genom en gedigen kunskap inom företaget, en bred maskinpark och ett stort nätverk av samarbetspartners hittar vi bästa lösningen för varje produkt.

Mälarplast nöjda kunder finns både bland stora globala företag som ABB, Bombardier, SAS och Volvo till mindre ensamföretagare och innovatörer.


Material- och teknikdag

2017-08-29

Mälarplast håller i en informationsdag om möjligheterna med härdplast!


Den 19/10 går vår årliga material- och teknikdag av stapeln.
Vi bjuder på en dag fylld med intressanta föreläsningar, trevligt umgänge och nyttiga tips.

Årets material- och teknikdag fokuserar på möjligheter och fördelar med härdplasterna SMC och BMC där vi gästas av Thomas Lorenz, VD och ägare, samt Peter Ooms, marknadschef, från Lorenz Kunststofftechnik GmbH i Tyskland.

Vi kommer även att få tips och råd hur man ska konstruera plastdetaljer i såväl termo- som härdplaster samt ges en introduktion till satsningen "Made by Eskilstuna".

Mer information om dagen hittar du här, frågor skickas till materialdag@malarplast.se


Termoplast

Mälarplast har ett tiotal formsprutor för termoplast med låstryck från 45 – 775 ton. Det innebär att vi kan tillverka allt från små detaljer till större färdiga produkter med vikter på runt 4 kg. Våra största maskiner är alla försedda med 3-axliga portalrobotar.

Läs mer om hur vi arbetar med Termoplast

Härdplast

Mälarplast har fyra formpressar för bearbetning av härdplast med låstryck från 100 till 300 ton. Vi bearbetar huvudsakligen SMC (sheet moulded compound) till produkter med extra höga krav på hållfasthet, temperatur- och kemikalietålighet. Även pressning av BMC, bakelit och melamin förekommer i mindre omfattning.

Läs mer om vår produktion här.

Efterbearbetning

Vi hjälper gärna till med montering, packning och logistik. Utrustning för ultraljudssvetsning och värmebehandling samt inplastning av produkter finns i huset.

Läs mer om hur vi efterbearbetar.

Produktutveckling

Vi kommer gärna in tidigt i produktutvecklingen för att bidra med vår kompetens inom plastmaterial och design. Här kan man spara mycket pengar och tid genom att tidigt ta hänsyn till plastens möjligheter och begränsningar.

Läs här om hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt.
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer